Voor een nagenoeg uitverkochte Groene Engel speelde Barry Hay’s Flying V Formation de laatste gig in hun tour. Deze tour van om en nabij vier jaar met 28 optredens eindigde in de Groene Engel in Oss. ‘Last best’ was dus ook hier van toepassing.

De opwarmers voor de V Formation waren Heavy Metal Thunder en Certain Animals. Twee Supports van elk ongeveer drie kwartier waarin beide bands konden laten zien wat ze waard zijn. De Osse band Heavy Metal Thunder kreeg met hun aftrap van de avond het publiek al redelijk opgewarmd. Dit was veelbelovend voor de rest van de avond. Het rauwe voorspelt veel goeds voor deze jongens. De afsluiting, ‘Jump’ van Van Halen, jumpte de Groene Engel er vrolijk op los. Certain Animals was een vaste support gedurende een groot gedeelte tijdens de tour van De Flying V Formation. Het Rotterdamse Trio zorgde voor de finale zet om het publiek in de juiste sfeer te brengen voor Barry Hay en zijn mannen.

Dan, waar iedereen toch op wachtte, de Flying V Formation. Met op gitaar Pablo van der Poel, voor de kenners de gitarist van DeWolff, en op de toetsen de Osse Huub van Loon. Tot slot de twee andere toppers: Jan Rooymans en Daim de Rijke. Tot slot een levende legende in de hedendaagse rock, Barry Hay frontman van de Golden Earring en nu dan van de Flying V Formation. Barry is vier jaar geleden gestart met dit project en er is al sprake van een vervolg op deze tour. We wachten in spanning af.

Dan waar het toch om ging: de muziek. Rock zoals rock moet zijn. Fanatiek en vol passie gebracht, geen geknutseld iets maar vanuit het hart. De setlist een mengeling van Flying V’s werk afgewisseld met Golden Earring all time classics. ‘When the Lady Smiles’, ‘Radar Love’ en ‘Long Blond Animal’. Bij de laatste zocht Barry contact met de jongste fan in de zaal, ik schat een jaar of 5, dat die maar even niet mocht luisteren. Mooi moment.

Het eigen werk van Flying V Formation sprak aan en kwam aan. De zaal genoot met volle teugen. Razor Blade klonk hier beter als elders in het land volgens de heer Hay. ‘Wait a Minute’ met weer een mooi anekdote van Barry. Hij zocht het contact en kreeg het contact. Het was mooi, het was goed iedereen kon met ‘Radar Love’ op de autoradio tevreden huiswaarts keren.

Foto’s (c) Rob Verbrugge / Maxazine

Deel: