Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Barry Hay’s Flying V Formation in de Groene Engel.

Concerttip vrijdag 23 maart: Barry Hay’s Flying V Formation in de Groene Engel

Golden Earring frontman Barry Hay besloot een nieuw project op te starten en in 2016 was daar het debuutalbum van zijn eigen Flying V Formation. Met toetsenist Huub van Loon, DeWolff-gitarist Pablo van de Poel en de succesvolle muzikanten Jan Rooymans en Daim de Rijke in de gelederen staat er een vette rockband op de planken.

Barry Hay’s Flying V Formation brengt de rauwe live-energie van de pure rock. Het debuut is dan ook een coherent en onvervalst rock & roll album. gewoorden. Luister maar eens naar het openingsnummer ‘Wait a Minute’, het heerlijk slepende ‘I’m Not Drowning’ (een cover van een onbekend akoestisch nummer van Steve Winwood) of het messcherpe ‘Razorblade’. Rustmomenten zijn er ook zoals het prachtig beschouwende, bijna zes minuten durende sluitstuk ‘Beautiful Life’.

Supports: Heavy Metal Thunder + Certain Animals
Vanavond zijn er niet een maar twee supports! Ze spelen ieder een korte set om de zaal goed warm te maken voor de Flying V Formation. Certain Animals ken je misschien van hun optredens tijdens de Popronde. Vette rock à la Triggerfinger! Heavy Metal Thunder komt uit Oss en is zo rock & roll als maar kan.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: