Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dulfer Plays Blues in P3.

Concerttip zaterdag 17 maart: Dulfer Plays Blues in P3

Nederlands bekendste saxofonist brengt een gloednieuw programma rond één van zijn grote helden: bad ass bluesgenie Lead belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek en werd bewonderd en gecoverd door Nirvana, The White Stripes, Bob Dylan, Tom Waits en Elvis.

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Lead belly te lijf, inclusief oerhits ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’. De onverzettelijke, van blues doortrokken saxsound van Dulfer is net als de stem van Lead belly een muzikale oerkracht. Verder in de band onder andere het opvallende gitaarfenomeen Jerome Hol.

Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmusicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een eigenzinnige manier mee aan de haal.

Dulfer heeft zijn hele carrière wegen gevonden om zijn persoonlijke muzikale visie naar een groot publiek te brengen. Met Dulfer als bekendste saxofonist van Nederland (op zijn dochter Candy na) hebben miljoenen Hollanders genoten van zijn compromisloze, gespierde saxofoonspel, altijd gecombineerd met een stuwende ritmesectie, of het nu was met zijn populaire band Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle saxofonist van Big Boy of met zijn huidige danceband en zijn jazzband waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: