Met de aankondiging van Lana Del Rey zijn alle headliners van de 2018-editie bekend. De melancholische popster is hekkensluiter in het indrukwekkende rijtje van Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Gorillaz, Kygo, Dua Lipa en Mumford & Sons. Daarnaast zijn onder meer Fever Ray, Don Diablo en ZHU toegevoegd aan de line-up. Sziget Festival vindt deze zomer plaats van 8-15 augustus op ‘The Island of Freedom’ midden in Boedapest.

De Amerikaanse singer-songwriter Lana Del Rey, geroemd om haar unieke retro-stijl, headlinet het festival op vrijdag 10 augustus. Diezelfde dag is ook de Israëlische singer-songwriter en muzikant Asaf Avidan toegevoegd aan het affiche. Een dag eerder zijn onder meer de Nieuw-Zeelandse rockband Unknown Mortal Orchestra en EDM-dj SG Lewis te zien.

Op zaterdag 11 augustus vullen houseproducer ZHU en de Noorse zangeres AURORA de line-up aan. Vanuit de Duitse elektronische scene zijn Jan Blomqvist & Band en Tujamo aangekondigd voor zondag 12 augustus. De Nederlandse Don Diablo en Britse Damian Lazarus & The Ancient Moons reizen maandag 13 augustus af naar Boedapest. Op de slotdag, 14 augustus, maken Fever Ray en BØRNS hun opwachting op het eiland.

Deel: