De Britse progressieve rockband Mostly Autumn is afkomstig uit York en werd in 1995 opgericht. De band leunt sterk op het gitaarwerk van Bryan Josh dat in een adem genoemd mag worden met David Gilmour en Ritchie Blackmore. Zijn ega, Olivia Sparnenn-Josh steelt ook de show en niet alleen met haar vocalen.

Vorig jaar verscheen het zeer sterke “Sight of Day”, dat lovende recensies ontving, met o.a. Troy Donockley (Nightwish). Het koppel kreeg een dochter, Autumn en stond een later als support van Ritchie Blackmores Rainbow op het podium.

Daarvoor verscheen de cd “Mostly Autumn Acoustic”, zoals de titel al aangeeft een live registratie van een akoestisch optreden. Even daarvoor had de band het concept album “Dressed in Voices” uitgebracht, alweer het elfde studio album van de band. Deze albums tonen de veelzijdigheid van Mostly Autumn aan; ze schakelen moeiteloos om van intiem naar de grote epics. De in kwalitatief opzicht stijgende lijn van ieder album is opmerkelijk en hiermee oogst de band uiterst lovende kritieken van de internationale muziekpers en ook live geniet de band een enorme reputatie. Het is niet voor niks dat de gerenommeerde Classic Rock Society de prestigieuze award voor ‘Best CRS Live Act 2014‘aan Mostly Autumn heeft toegekend en zangeres Olivia Josh – Sparnenn ontving de award voor ‘Best CRS Female Vocalist 2014‘.

Muzikaal laat Mostly Autumn zich het best omschrijven als een mix van de bombastische progressieve rock van Pink Floyd in combinatie met Keltische- en folk-invloeden en hier een daar zelfs een vleugje hardrock á la Deep Purple en Jethro Tull. De band onderging sinds de oprichting meerdere bezettingswisselingen; op dit moment bestaat de band naast de eerder genoemde Olivia en Bryan uit Iain Jennings (keyboards, voorheen tevens actief met eigen band Breathing Space), Chris Johnson (gitaar, sound effects), Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), Andy Smith (basgitaar) en Alex Cromarty (drums).

Naast de bekende live pareltjes mogen we deze avond ook nummers van “Sight of Day” en Bryans solo album “Transylvania Part 1, the count demands it” verwachten. Deze geweldige live band mag u daarom als liefhebber van de betere symfonische prog-rock gewoon niet missen.

Mostly Autumn staat op 8 april met een exclusief concert voor Nederland in de Cacaofabriek in Helmond. Zaal open vanaf 19.30 uur; show start om 20.00 uur.

Deel: