Op vrijdag 27 april verschijnt het debuutalbum ‘Homemade Lemonade’ van Theo Lawrence & The Hearts. ‘Never Let It Go’ is de vooruitgeschoven single van het album en is reeds digitaal beschikbaar. De band rondom de jonge Fransman Theo Lawrence maakte op showcasefestival Eurosonic in Groningen in januari van dit jaar al grote indruk met soulvolle rock in de sfeer van acts als Charles Bradley, Lee Fields en Dan Auerbach. ‘Homemade Lemonade’ telt tien nummers, het album verschijnt op BMG. Theo Lawrence & The Hearts speelt zaterdag 16 juni op Pinkpop.

Theo Lawrence groeit op in een buitenwijk van Parijs, in een gezin waar muziek een belangrijke rol speelt. Hij is nog maar acht jaar als hij wordt gegrepen door het album ‘Elephant’ van The White Stripes. Daar ontstaat zijn liefde voor platen en ontdekt hij de kracht van slechts een paar akkoorden. Op veertienjarige leeftijd – inmiddels heeft hij zichzelf op autodidactische wijze gitaar en piano leren spelen – belooft Theo Lawrence zichzelf dat ‘Homemade Lemonade’ ooit de titel zal worden van zijn eerste album. Acht jaar later lost hij die belofte in. Het resultaat is een album dat in de basis klinkt als soul en rock, maar de energie van rock ‘n’ roll en het verhalende van country in zich heeft. Ondanks zijn nog jonge leeftijd is zijn stemgeluid opvallend krachtig en doorleeft. Dat, gecombineerd met het vakmanschap dat zijn ook nog jonge bandleden etaleren, maakt ‘Homemade Lemonade’ tot een tijdloos, authentiek, gevarieerd en oprecht klinkend album.

Theo Lawrence (zang), Thibault Lecocq (drums), Nevil Bernard (toetsen), Louis Marin Renaud (gitaar) en Olivier Viscat (bas) hebben ‘Homemade Lemonade’ opgenomen in de Black Box Studio in het Franse Angers, met Peter Deimel achter de knoppen. Eerdere opnames van Theo Lawrence & The Hearts zijn uitgebracht in 2016, met de 7” ‘Heaven To Me/All Along’ en de EP ‘Sticky Icky’, en in 2017 met de 7” ‘You’ve Changed/500 Dances’.

Deel: