Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bettie Serveert in de Effenaar.

Concerttip zaterdag 24 februari: Bettie Serveert in de Effenaar

Afgelopen jaar brachten de Amsterdammers ‘gewoon’ weer een briljant album uit. Op ‘Damaged Good’ gaat de band van een 60 seconden liedje naar een epos van acht minuten. En dan staat er met ‘Love Sick’ ook nog een heerlijk duet met Claw Boys Claw zanger Peter te Bos op.

Het is alweer 26 jaar geleden dat Bettie Serveert hun eerste album ‘Palomine’ de wereld in sloegen. De Betties, hun naam verwijst naar oud-tennister Bettie Stöve, slaan nog steeds muzikale aces. Talloze albums staan er op hun erelijst en in al die jaren tourden ze met klinkende namen als Dinosaur Jr, Buffalo Tom en Jeff Buckley. Hun shows zijn nog steeds even rauw met een aanstekelijke energie.

Reiger
De meestergitarist Reiger heeft ons verrast met de EP ‘Number One’. De gitaren voeren je via melodieuze country, eigenwijze blues en boogie naar een strakke garagesound. Live krijgt Reiger hulp van een stel rasmuzikanten en klinkt het net als op de EP: rauw, energiek en volwassen!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: