Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Belle and Sebastian in Carré.

Concerttip maandag 19 februari: Belle and Sebastian in Carré

Belle and Sebastian wordt in 1996 in Glasgow gevormd door Stuart Murdoch en Stuart David. In dat jaar verschijnt ook debuutalbum ‘Tigermilk’ dat met zijn lieflijk klinkende mix van indiepop en folk meteen indruk maakt en zorgt voor grote, groeiende schare liefhebbers. In 1998 wint de band een Brit Award voor beste nieuwkomer.

Inmiddels heeft Belle and Sebastian negen studioalbums gemaakt en blinkt al meer dan twintig jaar uit in subtiele, ingenieus geconstrueerde maar tegelijkertijd ook toegankelijke indiepop. In juli verscheen het nummer ‘We Were Beautiful’, het eerste nieuwe werk sinds het album ‘Girls In Peacetime Want To Dance’ uit 2015. Ook kwam in 2016 de verzamelaar ‘The Jeepster Singles’ Collection uit. Support act is Jane Weaver.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: