Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: BILLIE! Lady sings the blues in Theater de Stoep.

Concerttip zondag 18 februari: BILLIE! Lady sings the blues in Theater de Stoep

Na de succes voorstellingen ‘Miles!’, ‘Louis!’ en ‘I’m a Soulman’ presenteren ‘The Legends’ o.l.v. trompettist/zanger/verteller Michael Varekamp een nieuw programma over Billie Holiday en andere diva’s in de glorietijd van de jazz en soul van de vorige eeuw.

In de jaren twintig staat er een nieuw type vrouw op in de showbusiness vol girlpower. De dames hebben magische talenten, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands als ware CEO’s. Sterk en Stralend, maar niet zelden zonder tragisch randje met op de achtergrond mysterieuze en soms destructieve mannen.

Joy Wielkens kruipt in de huid van legende Billie Holiday en schetst samen met Michael Varekamp, als mannelijke tegenhanger, een intiem portret van bewogen levens in roerige tijden. Tijden waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen. Tijdens BILLIE! Lady sings the blues zullen bekende hits als ‘Sister Celie’s blues’, ‘Four women’ en natuurlijk ‘Lady sings the blues’ zullen dan ook niet ontbreken.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: