Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Charlie Parr in het Paard van Troje.

Concerttip zaterdag 17 februari: Charlie Parr in het Paard van Troje

Met 13 albums, rond de 250 shows per jaar en meer dan 200,000 ‘miles’ achter de rug kun je zeggen dat Charlie Parr met zijn folk liedjes al heel wat ervaring met zich mee draagt. De uit Minnesota afkomstige folk/country/blues zanger gaat al jaren, met zijn resonator gitaar onder de arm, de wereld rond om op alle mogelijke, intieme plekken te spelen. En zo ook onze Kleine Zaal.

Wellicht dat je Charlie’s hit ‘1922’ al voorbij hebt horen komen in de reclame van een groot telecom bedrijf. Alleen al wat zijn uiterlijk betreft is Parr een rasechte Amerikaan; lange baard, baseball pet en geruite blouse inclusief. Maar ook zijn whiskey doordrenkte stem en banjo nemen je direct mee naar het verre USA. Zijn nieuwste plaat ‘DOG’ gaat over mensen die met elkaar om proberen te gaan terwijl alles erom heen dat verdomd moeilijk maakt, waar veel mensen zich waarschijnlijk in kunnen verplaatsen.

Support Maurice van Hoek ontvluchtte in 2015 het conservatorium om naar Amerika te gaan, waar hij binnen drie maanden vaststelde dat country zijn leven is. Tijdens zijn tocht schreef hij voor het eerst persoonlijke songs over belevenissen en emoties, die nu de basis zijn voor zijn debuutalbum ‘Live Forevermore’ dat uitkwam in 2016.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: