Op paaszondag 1 april presenteert Hedon de eerste editie van These Go To Eleven Festival. Een volwaardig festival met een hele zwik aan waanzinnige garagebands. De eerste vier bands verklappen we nu al: Afterpartees, Canshaker Pi, It It Anita (BE) en Projector (UK)! De komende periode maken we nog veel meer details van deze te gekke dag bekend maar neem van ons aan: dit gaat heel tof worden. Je kan eten, drinken en muziek luisteren, tussen de optredens door is er ook genoeg te beleven dus trek die skinny jeans maar vast uit de kast en noteer 1 april in je agenda.

Afterpartees
De mannen uit Horst zijn terug! Terug met een tweede album en een hele lading aan nieuwe energie die hun shows zo kenmerkt. Ze speelden al op festivals als Into The Great Wide Open, Best Kept Secret en Lowlands. Garagerock met een zachte g. In de vorm van Niek Nellen heeft de band een frontman die elke show weer naar een energiek hoger level weet te tillen. Kom maar op!

Canshaker Pi
Misschien wel de leukste band van Amsterdam, ontstaan uit de resten van Palio Superspeed Donkey en inmiddels alweer een paar jaar een vaste waarde in het clubcircuit. Vorig jaar legden ze op Lowlands al voorzichtig de rode loper uit richting een nog succesvoller 2018. Tijd voor de band om te oogsten.

It It Anita (BE)
Noemen ze in België een garage ‘wagenschuur’? Waarschijnlijk ligt de Vlaming die mij dit ooit vertelde nu rollend van het lachen op de grond. Het zou ook te mooi zijn want dan maakt It It Anita muziek om te wagenschuren. Een nieuw werkwoord wat de lading wel dekt: heerlijke harde garagerock. Een snufje noise, een snufje 90’s. De Waalse neefjes van Paceshifters? De Waalse neefjes van Paceshifters!

Projector (UK)
Het Engelse antwoord op de Pixies? Vooruit, dat is nog wat veel eer maar in die hoek moet je het wel zoeken. Het afgelopen najaar kwamen ze met hun Love/Dreaming vinyl waarin ze voortborduren in een muzikaal spectrum tussen My Bloody Valentine, Pixies en een vleugje Joy Division. Allemaal zonder gedateerd te klinken. Energiek en fris.

 

Deel: