Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Anvil in Poppodium Metropool.

Concerttip zaterdag 3 februari: Anvil in Poppodium Metropool

Iedereen heeft kunnen zien dat Rob Reiner en Lipps voor elkaar door het vuur gaan in de geweldige documentaire ‘The Story Of Anvil’. Het wel en wee van een band die altijd de boot leek te missen wordt op soms pijnlijke maar altijd goudeerlijke wijze in beeld gebracht en in 1 keer kende iedereen Anvil weer. De documentaire toonde ook de onmiskenbare invloed van Anvil op metal zoals we het kennen aan en de band kreeg eindelijk de erkenning die het verdiende. Sindsdien gaat het goed met Anvil en dat kan je vanavond horen! Maar eerst een klassieker!

Old school heavy metal
Iets anders maken ze niet. Verwacht niet ineens hippe fratsen, drumcomputers, vocoders of andere moeilijkdoenerij. Anvil biedt heavy metal zoals het bedoeld is. Dat doen ze al lang en met enige regelmaat verschijnt er een album. Die platen zijn altijd degelijk en sommige albums kunnen wedijveren met het beste dat in het genre verschenen is. In 2018 bestaat de band veertig jaar en dat wordt gevierd met een nieuw album en de ‘Pounding The Pavement Tour 2018’. Die tour doet op 3 februari Hengelo aan en wij verwachten dat iedereen die iets met het genre heeft de band komt eren voor hun indrukwekkende staat van dienst met een horns up!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: