Wat krijg je als je Michael Jackson, John Denver, Guns N Roses, Eminem, Paul McCartney, Bon Jovi en nog tientallen andere bands samenvoegt met veel rook, vuur en confetti? Nou, één groot meezingfeest met The Dirty Daddies. De zeven mannen in het wit stuiteren de volledige show over het podium en brengen, zoals ze zelf zeggen: 120 hits in 120 minuten.

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel coverbands in Nederland maar The Dirty Daddies is het gelukt om totaal anders te zijn dan de rest. Een show van The Dirty Daddies is als een soort vloedgolf die je gewoon over je heen moet laten komen. Door de energie van de bandleden duurt het dan ook niet lang voordat een zaal (of festival) volledig op z’n kop staat en iedereen met elk nummer meezingt.

Zo ook afgelopen 26 januari in een overvol Metropool. The Dirty Daddies hadden hier al vaker gespeeld en de laatste keer was het bijna uitverkocht. Tot groot plezier van de band was het dit keer helemaal uitverkocht. Jammer genoeg had bijna iedereen besloten om erg laat naar Metropool te gaan waardoor er om half negen nog een lange rij voor het pand stond. The Dirty Daddies moesten dus iets later beginnen, maar dat mocht de feeststemming niet drukken.

De mannen komen elk jaar met een nieuwe show en weten elke keer weer een fantastische muzikale puzzel in elkaar te zetten in de vorm van vele medleys. En dat is ook de kracht van deze band, ze weten elke keer een mooie mix te maken door verschillende muziekstylen heen. Van hardrock tot sixties pop, The Dirty Daddies vinden een manier om ze samen in een medley te zetten. En wordt je als publiek constant verrast door het volgende nummer. Dit samen met de ‘over the top’ show maken The Dirty Daddies een unieke coverband.

In oktober bestaat de band alweer zes jaar en dit wordt gevierd met hun grootste eigen show tot nu toe in Afas Live op 6 oktober. En dit belooft dus een groot feest te worden.

Foto’s: © Filip Heidinga

Deel: