In een kleine intieme setting trad Michelle David & The Gospel Sessions op in de Groene Engel in Oss. De zaal van de Groene Engel was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellige huiskamer, waarbij wat tafeltjes niet mochten ontbreken. Nadat eerst de band opkwam en het publiek direct bij het eerste akkoord van ‘You’re Rocking My Soul’ muzikaal in hun greep kreeg, kwam Michelle David ten tonele en deed er met haar vocale sausje een schepje bovenop. Het perfecte recept voor een memorabele avond in de Osse Groene Engel. Gedurende het optreden kregen gitaristen Onno Smit en Paul Willemsen en drummer Toon Oomen veel momenten om de sterren van de hemel te spelen.

Michelle David viel het stille publiek in Oss op en het deed haar voelen alsof ze in het theater stond. Het project Michelle David & The Gospel Sessions bestaat drie jaar, en met al 2 uitgebrachte albums, ‘Vol.1’ en ‘Vol.2’, mag een ‘Vol.3’ natuurlijk niet uitblijven; Deze volgt in april. Vanaf 6 april 2018 start de ‘Walk With Me’ tour en deze is te zien in diverse zalen in Nederland. Het publiek in de Groene Engel werd getrakteerd op een primeur van een aantal nieuwe nummers, zoals: ‘He loves me’, ‘Nobody but the lord’, ‘Tell me why’ en ‘Be still’. Deze nummers werden zeer enthousiast ontvangen in Oss. Omdat de liedjes nog nieuw waren, werd er bij een enkel nummer door Michelle van een niet meer zeer goed leesbaar papier afgelezen, welke ze op zeer humoristische wijze uit haar decolleté tevoorschijn toverde.

Luidkeels werd door het publiek ’99 And a Half’ meegezongen en bij ‘Didn’t it rain’ veranderde het publiek in een dansende menigte. Met ‘I know the lord’ liet Michelle David Oss kennis maken met hoe ze op 105-jarige leeftijd nog op het podium zou staan. Het intieme optreden kreeg een extra dimensie toen Michelle bij ‘Gonna be alright’ het publiek in liep om samen met het publiek te dansen.

De muzikanten van The Gospel Sessions (ook bekend van Beans & Fatback) gingen volledig op in de muziek, met als resultaat gebroken gitaarsnaren en een wisseling van de snaredrum. De grapjes van Michelle tijdens de gitaarwisselingen en de heerlijk met gitaarsolo’s uitgesmeerde nummers maakten het feest in de Groene Engel compleet. Een mooie avond vol positieve vibes die aanvoelde als een bezoek aan een gospelkerk. Ook was er aan het einde van de show nog de gelegenheid om een praatje te maken in de zaal met Michelle David & The Gospel Sessions, een cd te kopen en op de foto te gaan.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: