Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sam Baker in Muziekgebouw Frits Philips.

Concerttip maandag 22 januari: Sam Baker in Muziekgebouw Frits Philips

Sam Baker groeide op in Itasca, Texas, een dorpje net buiten Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar blueslegendes als Lightnin’ Hopkins, Brownie McGee en Sonny Terry. Baker’s rasperige, bijna gesproken stijl van zingen is zeer karakteristiek en daardoor komen zijn teksten dubbel zo hard aan. In verschillende van zijn liedjes verhaalt hij over de bomaanslag die hij overleefde in Peru. Resultaat: een verbrijzelde hand, waardoor hij gedwongen werd linkshandig gitaar te spelen. Deze songs, bijvoorbeeld ‘Steel’ op de plaat ‘Mercy’, of ‘Broken Fingers’ op ‘Pretty World’, weten mensen vaak tot tranen toe te roeren.

In de zomer van 2017 verscheen het lang verwachte nieuwe album van Sam Baker, ‘Land Of Doubt’, een spannende plaat waarmee hij muzikaal een iets ander pad inslaat en de elektrische gitaar ter hand neemt.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: