Overbodig om ‘We will rock you’ op de setlist te zetten. Want ook zonder die belofte, die overigens pas in de toegift werd volbracht, rockte de Groene Engel al een uur en drie kwartier lang. Tributes zijn hot, maar er zijn tributes en tributes. En The Dutch Queen Tribute is er een die er mag zijn.

The Dutch Queen Tribute bestaat uit allemaal gerenommeerde muzikanten met elk hun eigen achtergrond. Zanger Merijn van Haren en gitarist Kees Lewiszong kennen we van Navarone, bassist Joost van Haaren zat vroeger in Krezip en speelde bij Anneke van Giersbergen. Maar ook Henk Jan Heuvel op keys heeft zijn ervaring kunnen opbouwen bij onder anderen Marike Jager, om met drummer Bram van den Berg (Drive Like Maria, Krezip) de band te completeren.

Als Queen trubute stond de band als een huis en het stembereik van Merijn legde op enig moment zelfs de Groene Engel het zwijgen op. Het publiek werd door de band meegesleurd in de waanzinnige productiefeiten van Queen. Een van de hoogtepunten was het nummer dat men zou kunnen kennen als titelsong van de film Highlander. Volgens Merijn, een van de onbekendere werken van Queen, ‘Princess of the Universe’. Onbekend of niet, ook dat nummer werd meegeschreeuwd door de fans.

De setlist was compleet en daar komt het tribute publiek voor; Een feest van herkenning. Nummers als ‘Killer Queen’, ‘Bicycle Race’, ‘Innuendo’ (dat Freddy Mercury zelf nooit live heeft kunnen en mogen zingen), en de afsluiter ‘We are the Champions’ (met een confetti douche als dank voor het publiek) werden voluit door de zaal meegezongen.

Naar Queen kijken en luisteren zonder Queen. Dat is in Oss in ieder geval gelukt, wat iedereen die er bij was zal beamen. The Dutch Queen Tribute is met recht de beste Queen tribute band die Nederland rijk is!

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: