Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Wishbone Ash in Poppodium Metropool.

Concerttip zaterdag 20 januari: Wishbone Ash in Poppodium Metropool

Want in dat jaar ziet de oer-bezetting van Wishbone Ash het levenslicht. En Wishbone Ash is niet de eerste en niet de enige band met 2 leadgitaristen, maar wel de band die hier haar geluid op afstemt. Vele bands spelen later leentjebuur bij Wishbone Ash. Thin Lizzy borduurt opzichtig verder op het geluid van Wishbone Ash en een band als Judas Priest perfectioneert de stijl. Iron Maiden en Opeth hadden zonder deze band nooit zo geklonken. Baanbrekend dus!

De eerste de beste zeggen ze wel eens en hoewel de eerste twee platen van Wishbone Ash ook van een hoog niveau zijn maken ze met hun derde album ‘Argus’ hun magnum opus. De plaat belandt in miljoenen huiskamers en staat bij vele fans te boek als absolute klassieker.

De band kent in haar carrière vele bezettingswisselingen. Van het originele viertal is alleen Andy Powell nog over. Hij versterkt zich echter met een aantal geweldige muzikanten: Mark Abrahams op gitaar, Bob Skeat op basgitaar en Joe Crabtree op drums. Zij laten je deze avond horen dat de muziek van deze legendarische rockband de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: