Tijdens zijn muzikale loopbaan van ruim 25 jaar heeft zanger Jimmy Zee een behoorlijke reputatie opgebouwd in zowel zijn thuisland Canada als de VS en Europa. Kenmerkend is zijn rauwe, raspende stemgeluid, die een jarenlang gebruik van whiskey en verblijf in rokerige kroegen doet vermoeden. De Jimmy Zee Band bestaat naast de al besproken naamgever uit Nadine States (zang), Miles Hill (bas), Joel Fountain (drums), Darryl Havers (toetsen), Harpdog Brown (harmonica) en Steve Hilliam (saxofoon).

Met ‘What You See Is What You Get’ is onlangs zijn zesde cd verschenen. Naast de al genoemde bandleden horen als gasten nog Annabelle Chvostek (achtergrondzang), Terry Townson (trompet), Elliot Polsky (percussie) en Rick Threat (zang). Op het album staan tien door Jimmy Zee zelfgeschreven nummers. Het aanbod varieert van Deltablues tot bluesrock, terwijl ook invloeden van country niet worden geschuwd. Het klinkt grof, smerig, tot-aan-de-enkels-in-de-klei. Kortom, onvervalste downhome blues. Dat is meteen duidelijk vanaf de eerste tonen van de opener, titelnummer ‘What You See Is What You Get’. Nummers die extra vermelding verdienen zijn het rockende ‘I Ride Alone’ en het aanstekelijke ‘My Old Lady Is A Freakshow’. Een fraaie afsluiter is de akoestische ballad ‘I’m No Good Without You’. ‘What You See Is What You Get’ is een prima cd geworden. (7,5/10) (Eigen productie)

Deel: