Het is alweer bijna zover, de 34e editie van de International Blues Challenge in Memphis. Als herinnering aan de editie van vorig jaar is door de Blues Foundation in samenwerking met promotor Paul Roszak een cd verschenen met live-opnamen van veertien finalisten. Op zich een interessante cd, want op een enkele artiest na zijn de meeste aan deze kant van de Atlantische Oceaan nog vrij onbekend. Een mooie wijze om ook met hen kennis te maken.

De aftrap wordt gedaan door de winnaar in de categorie ‘bands’: Dawn Tyler Watson met het gospelachtige ‘Shine On’.  De winnaar van de categorie ‘solo/duo’ Al Hill horen we met geweldig pianospel in ‘Don’t Dig Today’. Het is een zeer gevarieerde cd geworden. Bijna iedere variatie van blues is hier wel vertegenwoordigd, van countryblues tot bluesrock, soul, gospel en boogie. Het zit er allemaal bij. Een mooi overzicht om de eigentijdse artiesten te horen in alle vormen van dit ruim honderd jaar oude muziekgenre. Persoonlijke favorieten zijn Brody Buster’s One Man Band, de countryblues van Felix Slim en Sugar Browns ‘Meet Me In The Country’. (Frank Roszak Promotions)  (7/10)

Deel: