More Than Blues bestaat pas twee jaar, maar de podium ervaring van de individuele leden opgeteld gaat ruim boven de honderd. De band bestaat uit een viertal ervaren muzikanten die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de muziekscene. Ze gingen voortvarend van start, wat bijvoorbeeld in oktober 2016 al resulteerde in gezamenlijke optredens met de originele band van Janis Joplin, Big Brother and The Holding Company.

Zanger-gitarist Lain Barbier speelde o.a. bij Diesel en deed sessiewerk met o.a. Candy Dulfer; drummer Nico Groen speelde o.a. met/bij Herman Brood, Flavium, Candy en Hans Dulfer en Hazes en hammondspeelster Anita Duijf heeft in 1982 met Bill van Dijk op het Eurovisie Songfestival gestaan. Na vele omzwervingen hebben de leden van More Than Blues elkaar duidelijk gevonden in een gezamenlijke passie en groove, die van het podium afspat tijdens hun optredens.

More Than Blues speelt lekkere eigenzinnige en ruige Bluesrock. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit vele bekende en minder bekende songs uit het genre, regelmatig afgewisseld met een nummer van eigen hand. In november van het afgelopen jaar zag hun eerste cd ‘Branded by the Blues’ het levenslicht.

Line Up:
Lain Barbier: lead gitaar & zang
Nico Groen: drums
Anita Duijf: hammond
Mauricio Guerra Lopez: bas

Deel:

Comments are closed.