Met de kerst voor de deur was het in Zwolle eerst even tijd voor wat flinke rockmuziek. Met als hoofdact Vandenberg’s Moonkings. Zoals altijd is er een voorprogramma om de zaal even lekker op te warmen. De eer was aan een stel hongerige wolven genaamd ‘RUV’. De band had hun debuut op Ribs and Blues in Raalte in 2016. Invloeden van Gary Moore maar ook The Black Keys. Met zeer veel passie en een strakke performance zou je haast vergeten dat er later nog een band moet komen.

Vandenberg’s Moonkings

Iets rond kwart over negen gingen de lichten in de zaal uit, de ogen van de uil op de achtergrond werden verlicht en pulseerden op de maat van de beat. Luid gejuich kwam vanuit de zaal als Ad vandenBerg het podium betrad. De band trapte af met ‘Tightrope’, het openingsnummer van het laatste album. Nog een aantal nummers van het album werden gespeeld waarna het eerst tijd was voor ‘close to you’ om daarna de eerste klassieker uit de kast te halen.Speciaal voor dat nummer werd een semi akoestische gitaar op standaard klaargezet. Wat volgt was een fenomenale versie van ‘Burning Heart’. Een nummer uit 1982 maar nog steeds zingt men het nummer van begin tot eind mee.

Hierna was er een rustig stuk in de set ingelast, Vandenberg en Hoving doen samen op het podium ‘What doesn’t kill you’ en een mooie versie van ‘Sailing Ships’ een Whitesnake-nummer. Tijdens dit nummer werd een paar keer in de zaal gevraagd om stilte, iets wat jammer genoeg nodig was. Alsof alleen de hits er toe doen. Jammer.

Vierkoppig

Na deze twee nummers kwam de rest van de vierkoppige band terug het podium op om de avond ouderwets met een knaller af te maken. Na een indrukwekkende drumsolo volgden wat nieuwe nummers om daarna de Whitesnake-klassieker ‘Here I go again’ in te zetten.

De band heeft veel lol met elkaar en dat werkt duidelijk terug op het publiek. Men geniet van ieder moment en er is zelfs tijd voor een lolletje. De avond eindigt met een cover van Led Zeppelin’s hit ‘Rock and roll’. Het publiek kan terugkijken op een fantastische avond vol hoogtepunten.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: