Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Eefje de Visser in Rotown.

Concerttip zondag 17 december: Eefje de Visser in Rotown

Met haar vorige plaat ‘Nachtlicht’ heeft Eefje de Visser iets ontzettend knaps gedaan. Ze heeft zichzelf opnieuw uitgevonden zonder zichzelf per se helemaal opnieuw uit te vinden. ‘Nachtlicht’ is qua arrangement een meesterwerk geworden: een spannende, dromerige samensmelting van elektronische en akoestische elementen.

Door die onderhuidse, beklemmende sferen hang je des te meer aan De Vissers lippen. Ze heeft zich ontwikkeld tot een moderne songwriter: niet iemand die slechts met mooie akoestische liedjes aan komt waaien, maar ook dansbaar en experimenteel uit de voeten komt.

Kortom: Eefje de Visser is een artiest die alle facetten tot in de puntjes zelf beheerst: de instrumentatie, de aankleding en de spanningsbogen. Vanavond kiest ze voor een solo-show met beeldelementen. De Londense filmmaker Maxmana, verantwoordelijk voor die prachtige clip van ‘Scheef’, verzorgt hierbij de visuele aankleding.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: