Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Oleta Adams in Orpheus.

Concerttip zaterdag 16 december: Oleta Adams in Orpheus

Oleta Adams (grootste hit: ‘Window of hope’) is één van die fijne Amerikaanse soul- en gospelzangeressen die we vaak in Nederland zien. Want ze is dol op ons land en wij op haar. Wij spinnen van tevredenheid dat ze in deze donkere dagen voor Kerst weer de oversteek waagt en bij ons de kerstsfeer er in gaat zingen.

Oleta Adams gaf in 1985 een optreden in een hotelbar te Kansas City toen Roland Orzabal en Curt Smith (Tears for Fears) daar ook waren. Zij waren toendertijd op tournee door de V.S. Twee jaar later vroegen ze Oleta om mee te werken – als zangeres en pianiste – aan hun album ‘The Seeds of Love’. Het album kwam uit in 1989, de single ‘Woman in Chains’ (een duet met Orzabal en op de drums niemand minder dan Phil Collins) werd haar eerste hit.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: