Na het succes van debuutalbum ‘Woodfalls’ begin 2017 en de laatste single, ‘Medea’, brengt de Nederlandse indie folk sensatie Matt Winson vandaag hun nieuwste single ‘C.A.L.M.’ uit. Matt Winson is een Nederlands/Letse die progressieve folk creëert wat elementen bevat van bluegrass, jazz en pop. De catchy folk liedjes doen je denken aan de muziek van Patrick Watson, Bon Iver en Fleetfoxes. De meerstemmige zang wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline.

Afgelopen oktober speelde ze nog de aftershow van The National in AFAS Live. Begin december bracht de band hun prachtige single ‘Medea’ uit, inclusief V27 Tape (een samenwerking tussen V2 Records en 27 Tapes). ‘Medea’ en ‘C.A.L.M.’ zijn beide opgenomen in de Moon Music Studios.

In juli 2015 releasden ze hun eerste EP, ‘Glowing Eyes’, met een uitverkochte releaseshow in Gebr. De Nobel, Leiden. In het verlengde daarvan volgde een internationale tour door Duitsland en de Baltische staten. De folky luisterliedjes sloegen aan en bleven niet onopgemerkt door de Nederlandse muziekindustrie.

Het debuutalbum ‘Woodfalls’ kwam begin 2017 uit en is het resultaat van vijf jaar liedjes schrijven. Liedjes die ooit begonnen in de studentenkamers van Matthijs Steur en Pieter van Winsen en zich verder ontwikkelden tijdens reizen door de VS, optredens op straat en in de repetitieruimte.

Vandaag gaat de clip van de nieuwe single ‘C.A.L.M.’ in première op Maxazine:

Deel: