Moby is weer helemaal terug. Het dance icoon geldt als één van de absolute grondleggers van de hedendaagse dance en techno en laat met zijn nieuwe album ‘Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt’ horen relevanter te zijn dan ooit. De eerste single ‘Like A Motherless Child’, met daarop een gastbijdrage van soulzangeres Raquel Rodriguez, is gisteren uit gekomen en is een voorproefje op Moby’s vijftiende studio album.

‘Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt’ voelt als een gloeiend tapijt waarin Moby terug gaat naar zijn roots in soul, trip-hop en gospel. De eerste single ‘Like A Motherless Child’ is een bewerking van een bekende traditional die eerder al opgenomen werd door Odetta, Lena Horne en Van Morrison en omschrijft de leegte van een kind wanneer deze gescheiden wordt van zijn ouders.

Geïnspireerd door dekenwevers uit het Midden-Oosten zijn de songs op het album niet volledig afgewerkt waardoor ze allen enkele imperfecties bevatten. Deze imperfecties kunnen klein zijn, zoals bijvoorbeeld een niet geëdit zang spoor of een missende bas lijn en symboliseren dat de enige volmaaktheid in het leven het Goddelijke is.

In 2016 bracht Moby het lovend ontvangen ‘Porcelain: A Memoir’ uit, waarop zijn weg naar internationaal succes vastgelegd is. ‘Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt’ verschijnt op 2 maart via V2 Records.

Deel: