Het Mega Piraten Festijn staat op zaterdag 8 december 2018 weer in het GelreDome in Arnhem. Dat maakte MPF-organisator Eddie Mensink zaterdag, tijdens een uitverkocht MPF in het stadion in Arnhem, bekend. Ook de eerste namen zijn al vrijgegeven. Zo zijn er optredens van Jannes, Jan Smit, Gerard Joling, Snollebollekes en Ancora. De line-up wordt nog uitgebreid met een twintigtal topartiesten.

Het Mega Piraten Festijn trekt al sinds 2003 door Nederland. Binnenkort worden de eerste datums van de tour van volgend jaar bekend gemaakt. De reizende festivalkaravaan draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Nedersaksische dialect.

En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap; iedereen beleeft het MPF verschillend. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Het MPF sluit al jaren het seizoen af met een stadioneditie. Het GelreDome is daarbij afgeladen. Uit heel Nederland reizen liefhebbers van Nederlandstalige muziek naar Arnhem om erbij te zijn. De organisatie pakt bovendien uit met een grote show vol verrassingen.

Deel: