Walden heeft zaterdag 9 december de finale van ‘Nu of Nooit’ in Poppodium Volt in Sittard gewonnen. Afgelopen maanden streden dertig popacts verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Zes Limburgse bands wisten door te dringen naar de finale en streden daar om een plek op Pinkpop en andere mooie prijzen. Walden mag als winnaar van ‘Nu of Nooit’ het festival op vrijdag 15 juni openen.

Walden is oorspronkelijk ontstaan uit de as van Cees & Mees, die al eerder furore maakte in zalen als de Effenaar, Tivoli en op Cortonville. Aangevuld met Bombardier Muffy’s bassist Pelle Simon (de schreeuw van Sittard) en Seymour Sachs’ gitarist Jef America (fuzzist in hart en nieren) is er een mix ontstaan van kabbelende psych rifjes, dromerige samenzang afgewisseld met keiharde fuzz partijen en feedback. De muziek is grotendeels geïnspireerd op de Scandinavische omzwervingen van frontman Mees… wegrennen van autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de nachten lang durende zonsondergangen, de stilte van de bergen en de eeuwige vrijheid.

Walden is tevens woensdag 21 februari 2018 tijdens de Pinkpop Perspresentatie op het podium van Paradiso te zien.

PINKPOP 2018 – 15, 16 en 17 JUNI 2018
De 49ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 op het festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de kaartverkoop staat gepland op zaterdag 24 februari 2018. Let op: vóór de officiële start van de kaartverkoop worden al kaarten aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten!

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar komend jaar voor de 31e keer plaats.

Deel: