Na drie jaar aan zijn nieuwe plaat te hebben gewerkt tourt Alain Clark eindelijk weer langs de Nederlandse podia. De tour is vernoemd naar zijn nieuwe plaat en heet ‘Bad Therapy’. Voor de liefhebbers van Alain een slechte therapie om zo lang te moeten wachten op het weerzien van hun idool. Voor Alain zeker geen slechte therapie want hij klonk in Hedon te Zwolle soepeler en soulvoller dan ooit.

Het gemak waarmee Alain zingt en het publiek bespeelde als entertainer was indrukwekkend. Van het nieuwe songmateriaal werden zes tracks live gespeeld. De nummers waarmee het concert begon, ‘Alchemy’ een ‘Bad therapy’, geven al aan dat Alain en zijn band alleen maar vlotter, soulvoller en soepeler zijn gaan spelen ondanks drie jaar stilstand. Alain werkt met ‘Bad Therapy’ aan een internationale carrière en heeft veel tijd en energie gestopt en heeft zelfs lang in Californië gewoond om deze plaat te maken. De plaat is net een week uit en zal het vast en zeker goed gaan doen in Nederland. Volgend jaar staat enkel nog Zwitserland in de tourlijst, maar daar zullen ongetwijfeld nog veel landen aan toegevoegd worden.

‘Blow me away’ was een van de hoogte punten waarbij hij ook het publiek lekker liet meeparticiperen. ‘Love is everywhere’ klonk ook heerlijk soepel en soulvol. ‘Felll in love’ was een mooi rustpuntje in de swingende soul show. ‘Home’ van de nieuwe plaat wist ook te imponeren. ‘Love is everywhere’ van de plaat ‘Colorblind’ is een goede keuze uit zijn werk. ‘Kiss you the same’, ook een nieuw nummer, begint lekker rustig en mondt uit in een heerlijk uitbundig nummer. De heerlijke uitvoering van ‘This Ain’t gonna work’ geeft aan dat Alain loom kan beginnen en daarna de stemming naar lekker funky kan laten omslaan.

In de toegift zorgde Alain voor een mooi rustpuntje door twee nummers ‘Empy chair’ en ‘Change will come’ akoestisch uit te voeren. Een ieder kon dan heel goed horen wat een soulstem Alain heeft. Het nieuwe nummer ‘Cold in California’ begon akoestisch en werd daarna door de band veder opgepakt. Afsluiter van de avond werd ‘Hold on’ en daarna was de koek op. Alain staat qua soul op grote hoogte in Nederland en het gemak waarop hij dat live ten uitvoer brengt zal er waarschijnlijk voor zorgen dat we hem meer met het buitenland zullen moeten gaan delen.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: