De Ierse singer-songwriter Ryan McMullan komt voor twee headline shows terug naar Nederland. Op 21 april is hij te zien in Paradiso-Noord (Amsterdam) en 22 april in Luxor Live (Arnhem). De kaartverkoop start zaterdag 9 december om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

In Ierland is iedereen het erover eens. Ryan beschikt over het beste stemgeluid dat het land rijk is. Het is dan ook niet verrassend dat landgenoot Gary Lightbody, de frontman van Snow Patrol, hem omschrijft als: “One of the most exciting artists to come out of Ireland, voice of an angel.”

Ryan heeft een eigen muzikale identiteit gegeven aan een eigentijdse mix van pop, Americana en country. De jonge en ontwapenende en sfeervolle liedjes, rauw, puur en met veel passie gebracht.

Na 2 EP’s te hebben uitgebracht, namelijk ‘Listen’ uit 2015 en ‘A Winter’s Coat’ dit jaar, werkt Ryan aan z’n langverwachte debuutalbum waar door velen al reikhalzend naar uit wordt gekeken. Onder meer door collega’s en liefhebbers van het eerste uur Ed Sheeran, Foy Vance en de eerder genoemde Gary Lightbody.

Afgelopen (na)zomer trad Ryan McMullan al op in Amsterdam. Later deze maand is hij nog te zien op Festival Stille Nacht in Rotterdam en in januari op Eurosonic in Groningen.

Deel: