Deze week onthulde Spotify de jaarlijkse ‘Year in Music’-lijst, waarin de populairste artiesten en tracks van het afgelopen jaar bekendgemaakt worden. De Britse singer-songwriter Ed Sheeran werd ook in ons land het meest gestreamd. Verder wordt de top 10 verder bekleed door zes Nederlandse artiesten waaronder Lil’ Kleine, Boef, Ronnie Flex en Sevn Alias.

In 2016 was hiphopformatie Broederliefde nog het meest gestreamd, gevolgd door rapper Drake. Hoewel dit jaar de Nederlandse charts toch weer geleid worden door een internationale artiest, is de populariteit van artiesten van eigen bodem niet minder groot. Hieronder vind je de top 10 meest gestreamde artiesten in Nederland van 2017.

Ed Sheeran
Lil’ Kleine
Boef
Ronnie Flex
Sevn Alias
Drake
SFB
Josylvio
The Chainsmokers
Coldplay

Ed Sheeran populairste artiest op Spotify
Ed Sheeran is niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd de meest gestreamde artiest van 2017. Met 45 miljoen maandelijkse luisteraars is hij de populairste artiest op Spotify. Zijn album ÷ (Divide) is wereldwijd het meest gestreamde album (3,1 miljard streams) en ‘Shape of You’ met 1,4 miljard streams de meest beluisterde track op Spotify aller tijden. Ook in ons land was dat het populairste nummer, gevolgd door ‘Krantenwijk’ van Lil’ Kleine en ‘Energie’ van Ronnie Flex.

Top 10 meest gestreamde tracks in Nederland:
Shape of You – Ed Sheeran
Krantenwijk – Lil’ Kleine, Boef
Energie – Ronnie Flex
Habiba – Boef
It Ain’t Me – Kygo, Selena Gomez
Alleen – Lil’ Kleine
Despacito (Remix) – Luis Fonsi
Come Again – Ronnie Flex
Swalla – Jason Derulo (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign)
Scared to be Lonely – Martin Garrix

Ondanks de populariteit van Ed Sheeran dit jaar constateert Spotify dat hiphop wereldwijd steeds geliefder wordt onder luisteraars. Er werd afgelopen jaar maar liefst 74% meer naar hiphop geluisterd op Spotify ten opzichte van het jaar daarvoor.

Deel: