Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Albert Hammond in Theater aan de Schie.

Concerttip donderdag 7 december: Albert Hammond in Theater aan de Schie

Albert Hammond schrijft geen gewone hits, hij schrijft klassiekers. Elke generatie muziekliefhebbers kent wel een paar van zijn songs, zoals ‘Free electric band’, ‘Down by the river’, ‘I don’t wanna die in an air disaster’ en ‘It never rains in Southern California’. Ruim 360 miljoen albums verkocht de legendarische muzikant en niet zelden sierden meerdere van zijn hits gelijktijdig de pop-, R&B- en country charts.

Hij is een gepassioneerd muziekprofessional, die niet alleen op het podium scoort, maar ook als songwriter en producer andere toppers in de muziekwereld successen bezorgt. Zijn netwerk kent grote namen als Diane Warren, Roy Orbison, Joe Cocker, The Carpenters en Neil Diamond. In 2008 kreeg hij een welverdiende plek in de Songwriters’ Hall of Fame. Ook haalde hij ettelijke Emmy awards binnen. Nadat hij lange tijd uitsluitend achter de schermen actief was, verlangde hij terug naar het podiumgevoel. Vijftig jaar na de verschijning van zijn eerste hitsingle blijkt dat zijn songs de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: