Big Thief, de opkomende indierockband uit Brooklyn, komt in het voorjaar terug naar Nederland. De band rondom zangeres Adrianne Lenker is op 23 maart te zien in Utrecht (EKKO). Big Thief maakt gruizige en melodieuze lo-fi rock en wisselt dit af met folk en psychedelica. Dit levert een speels repertoire op vol expressieve zang, tempowisselingen en opvallende gitaarsolo’s. Live wordt Lenker geruggesteund door een bassist en een drummer, waardoor de muziek nóg voller klinkt.

Het in 2016 verschenen debuutalbum ‘Masterpiece’ werd zeer goed ontvangen in de Verenigde Staten. Met het onlangs verschenen nieuwe album ‘Capacity’ bevestigt Big Thief zich definitief als dé belofte voor de komende jaren. In Nederland maakte Big Thief al indruk met shows in Paradiso, Merleyn en Rotown en als voorprogramma van Conor Oberst in de Melkweg.

Deel: