Nadat Within Temptation 2 weken geleden een Europese tour aankondigde zijn er data in Nederland toegevoegd aan de tour die in 2018 zal plaatsvinden. De geplande shows in Amsterdam (AFAS Live) en Tilburg (013) waren dusdanig snel uitverkocht dat er extra shows zijn gepland in november en december, waarvoor de kaartverkoop inmiddels gestart is. Ook in andere Europese landen is reikhalzend uitgekeken naar een nieuwe tour van de band, die in de symfonische rock en metal nog altijd als één van de invloedrijkste bands wordt beschouwd.

De tournee komt na een lange pauze van de band, waarover leadzangeres Sharon den Adel zegt: “Na de laatste tour ging ik door een moeilijke periode, alles was teveel. Maar door het werken aan mijn solo-project ‘My Indigo’ (waarvan vorige week de eerste single verscheen, red.) kreeg ik ook de inspiratie terug om songs te schrijven voor een nieuw Within Temptation-album.”

De Europese tour zal onderdeel zijn van een in 2018 nieuw te verschijnen album en is de opvolger van het in 2014 verschenen album ‘Hydra’. In de afgelopen 20 jaar heeft de Nederlandse band meer dan 250 miljoen Youtube-views, 200 miljoen streams en 3,5 miljoen albums en DVDs verkocht in meer dan 60 landen.

Data:
November 2018
23 – Amsterdam (NL), AFAS Live (extra show)
24 – Amsterdam (NL), AFAS Live (uitverkocht)
25 – Groningen (NL), MartiniPlaza
December 2018
21 – Tilburg (NL), O13 (extra show)
22 – Tilburg (NL), O13 (uitverkocht)
Voor de extra shows is de kaartverkoop inmiddels gestart, voor de show in MartiniPlaza zijn nog kaarten beschikbaar.

Deel: