Afgelopen weekend kon je in Hardenberg weer even, voor een paar uur, met een tijdmachine terug naar de jaren ’90. Voor de 21ste keer werd één van de grootste 90s parties van Noord en Oost Nederland georganiseerd. Met dit keer: Twenty 4 Seven, Beatcrooks, T-Spoon, Critical Mass, Nakatomi, The Darkraver en Charly Lownoise.

Net als bij voorgaande edities waren de ruim 8.000 kaarten ruim van te voren uitverkocht. En met zo veel bezoekers verwacht je een lange rij voor de deur en lang wachten tot je naar binnen kan. Maar de Evenementenhal in Hardenberg blijkt een zeer goede locatie voor dit evenement te zijn. Zeer veel parkeerplekken en ik schat dat ik binnen 10 minuten binnen was. Vanaf het begin loopt alles dan ook perfect en kan je zien dat er al 20 edities zijn geweest. Er waren twee hallen met muziek, de main stage en de Ibiza area, met daar tussen een hal met eten, kluisjes en wc‘s.

Ibiza Area
In de Ibiza area begon het programma om 10 uur met de Beatcrooks. Niet uit de jaren negentig maar wel een erg leuke act. Met hun mooie show en interactie met het publiek kregen ze al snel het publiek mee. Hierna was het de beurt aan T-Spoon, T-Spoon Reloaded om precies te zijn aangezien er momenteel drie verschillende versies van T-Spoon optreden. T-Spoon Reloaded bestaat uit originele rapper Shamrock en zangeres Linda Estelle uit de meest succesvolle periode van de dance groep. Nummers als ‘Mercedes Benz’, ‘Rockstar’, ‘No Time To Waste’ en natuurlijk ‘Sex On The Beach’ kwamen uiteraard allemaal weer even voorbij.

The Main Stage
Het officiele programma begon in de Main Stage een half uurtje eerder dan in de Ibiza Area met Twenty 4 Seven. En ook al was het vrij vroeg op de avond toch stond de zaal al aardig vol en zat de sfeer er meteen goed in. Dit viel ook de beide leden op dit hier meerdere opmerkingen over maakten. Twenty 4 Seven bestaat tegenwoordig uit rapper Stay C, dit met wat tussenpauzes vanaf 1993 in de groep zit. De zangeres uit de zeer succesvolle jaren ’90 was Nance maar die zingt niet meer en is vervangen door Li Ann.

Hierna was het tijd voor het Happy Hardcore duo Critical Mass die nog steeds uit dezelfde leden bestaat als in 1993, toen de groep begon: Ed Bout en Dave van Hasselaar. Ondertussen kwamen er steeds meer feestgangers de hal binnen en werd de tent volledig op hun kop gezet door Critical Mass. Nummers als ‘Burnin’ Love’, ‘Believe In The Future’ en ‘Happy Generation’ stuiterden allemaal vrolijk in hoog tempo voorbij. The Darkraver mocht daarna achter de draaitafel plaats nemen en draaide tot groot plezier van het publiek ruim anderhalf uur lang. De man had er al een optreden opzitten deze dag, maar had nog meer dan genoeg energie over om de evenementenhal op zijn kop te zetten. De intussen 50 jaar oude DJ staat nog steeds geen moment stil achter de draaitafel en weet hoe hij het publiek kan laten dansen. Aan het einde van de show van The Darkraver kwam opeens Charly Lownoise het podium op en gingen de beide mannen even samen feestvieren op het podium.

En toen was het eindelijk tijd voor de hoofdact: Charly Lownoise, uiteraard bekend van het zeer populaire duo uit de jaren negentig: Charly Lownoise & Mental Theo. Af en toe treden de twee mannen nog samen op maar meestal, zoals ook deze avond, treden ze alleen op. Lownoise werd met zeer veel enthousiastme ontvangen en alle nummers uit de jaren ’90 werden uit volle borst meegezongen. ‘Wonderfull days’, ‘Fantasy World’, ‘Hardcore Feelings’, ‘Stars’, de lijst met hits is eindeloos en Charly Lownoise draaide ze allemaal en stond ruim een uur lang op het podium, veel langer dan eigenlijk gepland. En daarna had Lownoise ook nog tijd om met fans op de foto te gaan. Je zag dan ook eigenlijk alleen maar blije gezichten even later de evenementenhal verlaten.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: