In 2014 landde de uit het Canadese Saskatoon afkomstige Steph Cameron met een klap in de muziekwereld met haar debuutalbum “Sad-Eyed Lonesome Lady”. Deze cd oogstte overal de hoogste lof. Op haar veertiende speelde zij al op straat en voordat ze 18 jaar oud is verhuist ze naar Vancouver. Daar neemt ze enkele demo’s op, die uiteindelijk hebben geleid naar de opname van haar eerst cd. Het heeft drie jaar geduurd, maar nu eindelijk is de opvolger met de titel ‘Daybreak Over Jackson Street’ verschenen.

Op deze nieuwe cd staan elf door Steph Cameron zelfgeschreven nummers. Net als bij de eerste cd zijn de opnamen gemaakt in de Revolution Recording Studios in Toronto onder leiding van producer Joe Dunphy. De elf nummers voeren de luisteraar terug naar de jaren zestig, de folkrevival, Greenwich Village, Topanga Canyon. Steph heeft een heldere stem en zij begeleidt zichzelf in de zogenaamde ‘fingerpicking’ stijl op gitaar. Haar stijl van vertellen is helder en boeiend, waarbij de nummers gaan over liefde, geluk en verlies.

Maar ook over tegenstellingen in het gewone leven, zoals in het titelnummer ‘Daybreak Over Jackson Street’, dat het leven op een straat op de vroege morgen beschrijft. De mooie en lelijke kant ervan. Een nummer als de ‘On My Mind’ gaat over de bezetenheid naar cocaïne. Erg mooi is ook het laatste nummer, het sombere ‘Peace Is Hard To Find’, dat is opgebouwd rond een folkthema op gitaar. Een uitstekende cd. (At The Helm Records) (8/10)

Deel: