Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: London Grammar in AFAS Live.

Concerttip donderdag 23 november: London Grammar in AFAS Live

London Grammar maakt fragiele electro pop dat je raakt tot het diepste van je ziel. Frontvrouw Hannah Reid is met haar dramatisch-extatische stem het onbetwiste middelpunt van de band dat in 2009 samen met gitarist Dan Rothman en multi-instrumentalist Dot Major werd opgericht.

In 2013 ontstaat er een ware hype rondom de band na de release van hun debuutalbum ‘If You Wait’. In thuisland Engeland komt het album direct op de tweede positie binnen in de hitlijsten en ook in Nederland gaat het snel met het drietal na een optreden op London Calling in Paradiso en een samenwerking met Disclosure voor de populaire clubhit ‘Help Me Lose My Mind’. Met de singles ‘Strong’ en ‘Wasting My Young Years’ weet de groep een gevoelige snaar te raken bij het grote publiek.

Na jaren van toeren en schrijven verscheen hun tweede langspeler ‘Truth Is A Beautiful Thing’ inclusief het magistrale nummer ‘Oh Woman Oh Man’. Ook deze keer weerklinkt Reid’s stem als een nachtegaal en is de melancholie nooit ver weg.

Support act: Lo Moon
De mysterieuze act was al een hype voordat ze maar een noot live speelden. Inmiddels is de band op tour geweest met The Temper Trap en MUNA en verkopen ze headlineshows in hun thuisland steevast uit. Kun jij SOHN, Mogwai en Gotye wel waarderen, zorg er dan voor dat je op tijd bent voor deze opener!

Aftershow: Dakota
Dakota weeft Garage Rock feilloos aan zonnige Dream Pop en weet de luisteraars te verleiden hun ogen te sluiten en weg te varen op de hypnotiserende en dromerige melodieën om ze vervolgens plotseling in het gezicht te slaan met schreeuwende gitaar riffs en beukende ritmes. Na de show te zien in de Beat Box op de eerste verdieping.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: