Feuerengel, de enige door Rammstein zelf officieel erkende Rammsteincoverband. Terecht, want waar vele Rammsteincoverbands het gitaargeweld van Rammstein proberen te evenaren gaan de heren van Feuerengel een flinke stap verder. Zo ver zelfs dat velen de Feuerengel zelfs beter vinden dan Rammstein zelf! Vrijdagavond stond de band in een uitverkocht Hedon, Zwolle.

Het doel van Feuerengel is het zo getrouw mogelijk neerzetten van de grootse, bombastische show van industrial rockers. En dat lukt ze aardig goed! Omdat er geen voorprogramma stond, kon tot aanvang een groot zwart doek het podium verhullen. Een countdown klok die tot de laatste minuut aftelt, zorgt voor een mooie opbouw. De laatste tien seconden werden zoals gebruikelijk in het Duits afgeteld, waarna het doek viel.

Al vroeg in de set liet Feuerengel blijken het vuur en geweld van Rammstein overgenomen te hebben. Het publiek in Zwolle had dat goed door en beloonde de mannen met een flink vocale meezang. Zo, dat de band dat weer kon waarderen met de woorden dat Hedon de mooiste zaal in Nederland was waar ze dit jaar hebben opgetreden. Helaas voor de mannen treden ze volgend jaar niet op in Hedon, maar laten we hopen Feuerengel in 2019 weer in Zwolle te mogen verwelkomen.

Zoals vrij standaard het geval is bij Feuerengel, komt de band terug voor twee toegiften, waarbij bij de tweede toegift de beroemde rubberboot met een uitverkoren fan er in over het publiek wordt gecrowdsurft.

Feuerengel zette in Zwolle een sterke show neer, met veel vuur, rook en knallen. Met een show die twee en half uur duurde gaf vooral toetsenist +hors+en alles en hij speelde een aanzienlijke rol tijdens de show, zowel op zijn instrument als tijdens allerlei stunts die werden uitgehaald. Feuerengel zette Hedon letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam.

Foto’s (c) Anneke Klungers

Deel: