De Nijmeegse rock formatie Navarone kwam afgelopen vrijdag, tijdens hun najaarstour, een feestje bouwen in Burgerweeshuis. Als voorprogramma hadden ze Storksky uitgenodigd.

Storksky

In 2016 won Storksky, het alias van Michiel Claessen, de Limburgse Nu Of Nooit-talentenjacht en mochten ze als openingsact op Pinkpop staan. Daarna is het hard gegaan met de band en hebben ze al op vele festivals gestaan. Navarone neemt ze dit najaar mee op tour door Nederland. Niet slecht voor een project wat begon als afstudeerproject voor de rockacademie.

De beide mannen van Storksky kwamen afgelopen vrijdag het podium van het Burgerweeshuis opgelopen en lieten er meteen geen gras over groeien. Zonder een woord te zeggen begonnen ze meteen met spelen om in het half uur wat ze hadden zoveel mogelijk te spelen. “We spelen vanavond vooral nieuw materiaal” is het weinige wat Michiel te zeggen had. Naast drie nummers van hun EP ‘Storksky’ (‘Saboteur’, ‘Sin Peaks’ & ‘Fracas Maracas’) speelden ze nog 5 andere, soms nog hele nieuwe, nummers. Het publiek was aangenaam verrast door de band en de sfeer zat er meteen al goed in. Vooral toen Michiel vroeg of iedereen zin had in Navarone kwam er een zeer lauwe reactie volgde van het publiek. “Ik hoop niet dat er iemand van Navarone in de zaal is nu.” Waarna hij een geluid hoorde van achter het podium en het hoofd van Navarone-zanger Merijn van Haren tussen de coulissen te zien was. Gelukkig kon hij de grap er wel van inzien en deed het publiek nog een poging om te laten horen dat ze er echt wel zin in hadden.

Navarone

Navarone bestaat in tussen negen jaar en de band groeit nog steeds. Elk jaar worden ze weer beter en begin dit jaar brachten ze hun derde album ‘Oscillation’ uit. Afgelopen zomer hebben ze al op verschillende festivals gestaan, maar nu is het weer tijd voor een volledige tour door Nederland. Ze begonnen de set, na een intro, met Indigo Blue van het eerder genoemde derde album. Meteen werd het duidelijk dat de mannen zin hadden in een feestje en het publiek had geen keuze en ging volledig met de band mee. Vele lachende gezichten waren er dan ook tijdens de hele set te zien, zowel in het publiek als op het podium. Na ‘Indigo Blue’ kwamen nog twee nummers van het nieuwe album: ‘Showtime’ en ‘Snake’. Daarna kwam het nummer ‘Smash & Grab It’ van hun tweede album ‘Vim and Vigor’ uit 2014. En even later was het tijd voor ‘Red Queen Effect’ van hun debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit 2012. Maar de band speelde voornamelijk nummers van hun nieuwe album. Afgewisseld door veel ongein en verhalen van Michiel. Bijvoorbeeld: “Het is lang geleden dat we in Deventer hebben gespeeld. We hebben al zeker 8 studio-albums gemaakt sinds we hier zijn geweest.” Maar hij had ook nog goed advies voor iedereen in de zaal. “Als je echt lekker wil eten moet je in een band gaan spelen. Vandaag ook. Heerlijk gegeten. Alles was zo lekker dat ik het bijna niet durfde op te eten.”

Navarone speelde een zeer goede show met bijna alleen maar hoogtepunten. Voor mijzelf was het een moeilijke keuze maar het nummer ‘Lonely Nights’, waarbij het publiek vrolijk meezong, en de prachtige Michael Jackson tribute: ‘Earth Song’ waren de absolute hoogtepunten van de show.

Foto’s: © Filip Heidinga / Maxazine

Deel: