Op 3 november is het zesde studio album van Maroon 5 uitgekomen met de titel ‘Red Pill Blues‘. Na drie jaar is daar dan eindelijk een nieuw album, met Sam Farrar nu definitief als officieel bandlid. Geheel nieuw is hij niet bij Maroon 5, want al sinds 2012 gaat hij mee op tour met de populaire band.

Net als mensen constant aan het groeien zijn, zo verandert ook het geluid van Maroon 5. Op het album ‘Red Pill Blues’ krijgen we verschillende stijlen te horen en laat Adam Levine zich ook van een andere kant horen. Zo is het nummer ‘Lips On You’ een verademing en staat het compleet tegenover het poppy nummer ‘Don’t Wanna Know’. Dat nummer kregen we al begin dit jaar van ze te horen en was een mooi voorproefje op de plaat. Voor dit album zijn er samenwerkingen getroffen met onder andere Kendrick Lamar, SZA, A$AP Rocky, Future en Julia Michaels, die echter niet allemaal aanslaan.

Het grootste gedeelte van ‘Closure’ is instrumentaal en met dat instrumentale mag Maroon 5 meer op deze tour verder gaan. Het is een heerlijk nummer met blazers en met zijn 11:28 minuten verveelt het geen enkele seconde. Misschien dat het nummer hierdoor niet zo goed tussen de rest van het album past. Doordat elk nummer zo anders is, vallen ze niet in de valkuil die zo velen maken, maar het maakt het geheel echter wel erg rommelig. Het nummer wat echt de plank mis slaat is toch ‘Plastic Rose’, hier zit de zanger veel te hoog om nog prettig naar te kunnen luisteren, maar misschien is dat net als bij ‘Don’t Wanna Know’ ook iets waar aan je moet wennen. Voor nu is het echter net iets te. Toch is ‘Red Pill Blues’ een aardig album geworden voor de echte fans, die te lang hebben moeten wachten op nieuwe muziek van de band. (6,5/10) (222, Interscope records)

Deel: