Op donderdag 27 september geeft Jeff Lynne’s ELO een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De show is onderdeel van de Europese tournee die volgend jaar van start gaat. De voorverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start vrijdag 17 november om 9.00 uur via Ticketmaster.

Dankzij de eigen, onderscheidende stijl waarin rock, pop en klassiek naadloos en op vernieuwende wijze samenkomen, scoorde ELO veel hits zoals Can’t Get It Out Of My Head, Don’t Bring Me Down, Livin’ Thing en Mr. Blue Sky. Daardoor behoren Lynne’s overweldigende producties, met meer dan 50 miljoen verkochte albums wereldwijd, tot de meest herkenbare muziek van de afgelopen 40 jaar.

Aanstaande vrijdag 17 november verschijnt een nieuwe Live DVD met de titel Wembley Or Bust. De DVD is een liveregistratie van het concert dat Jeff Lynne’s ELO gaf in juni in het Wembley Stadion. Het concert voor 60.000 bezoekers in Londen was één van Lynne’s hoogtepunten uit zijn carrière.

Jeff Lynne wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste producers in de muziekgeschiedenis. Ook was hij een van de mede-oprichters en bandlid van The Travelling Wilburys; met Bob Dylan, Roy Orbison, George Harrison en Tom Petty. Daarnaast werkte hij samen met en produceerde een aantal van de grootste namen in de muziek waaronder The Beatles, Paul McCartney, Ringo Starr, Joe Walsh, en recent, Bryan Adams.

Deel: