Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Queen in Ziggo Dome

Concerttip maandag 13 november: Queen in Ziggo Dome

Slechts enkele weken na de aankondiging van hun Amerikaanse tournee hebben Queen + Adam Lambert aangekondigd ook terug te keren naar Europa met een spectaculaire nieuwe show. De Europese tour bevat 24 shows waaronder een concert op maandag 13 november in de Ziggo Dome. De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster.

Queen + Adam Lambert waren eerder al op 15 januari 2015 in Nederland te zien met een uitverkochte Ziggo Dome show. Tijdens deze nieuwe tour laat de band een compleet nieuwe show zien inclusief een speciaal ontworpen productie met daarin de modernste technologische hoogstandjes. De keuze van de nummers die ze spelen wordt ongetwijfeld beïnvloed door de 40ste verjaardag van Queen’s bestverkochte album tot nu toe News of the World uit 1977 met daarop de legendarische singles ‘We Will Rock You’ en ‘We Are the Champions’.

Roger Taylor, drummer en medeoprichter van Queen, wil dat de nieuwe show er compleet anders uitziet dan de vorige. Hij zegt hierover: “De productie is heel erg veranderd. De dingen die je nu kunt doen door de huidige technologie beslaat een veel breder palet. Maar we gebruiken niet alle mogelijkheden. We spelen alles 100% live. We zijn van plan dingen te doen die we nooit eerder hebben gedaan of al heel lang niet meer hebben gedaan. We zijn begonnen als een bandje dat voornamelijk albums maakte. Zo waren we toen. Het gegeven dat we hits scoorden was voor ons bijzaak.”

Gitarist Brian May bevestigt dat Queen met hun concerten in 2017 een grotere muzikale agenda heeft. “Het grote publiek kent de hits, dus die moet je spelen maar we willen ook wat onverwachtse elementen brengen. Dit soort verrassingen zullen tijdens deze tour vaker voorbij komen. Adam brengt zoveel verschillende dimensies met zich mee die uiteraard ook passen bij onze muziekstijl. Hij kan zich heel erg uitleven als rockmuzikant. Je hebt zoveel dimensies in huis en die willen we verkennen.” Aldus Brian May.

Adam Lambert neemt met plezier de uitdaging aan om zich nog dieper in de band te verdiepen. “Iedereen die naar vorige optredens van ons geweest is moet weten dat we nog steeds de grote hits van Queen spelen waar we allemaal zo van houden en kennen. Maar het leek ons ook goed onszelf meer uit te dagen, legt Adam Lambert uit. Veranderingen aanbrengen in de visuals, technologie en tot zekere hoogte de setlist. Waarschijnlijk spelen we nu ook wat Queen songs die nog niet eerder voorbij zijn gekomen. Daar kijk ik echt naar uit!”

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: