Op de dag dat de meeste kinderen langs de deuren gingen voor St. Maarten stond Miss Montreal in een uitverkochte Hedon voor het laatste optreden van hun mini clubtour. Een clubtour ter ere van de EP ‘Again’, waarbij ze zoals ze zelf zegt terug is gegaan naar de plek waar ze 10 jaar geleden haar debuutalbum heeft opgenomen. Toendertijd was het meer een vlucht maar nu was het een meer bewuste keuze. En dat is te merken aan de nummers, ze zijn persoonlijker dan ooit, maar zitten erg goed in elkaar. Op de nieuwe EP zijn ook strijkers te horen en die zijn uiteraard ook mee op tournee.

De avond is een groot feest en Sanne Hans geniet van het spelen en het publiek. De nieuwe liedjes passen naadloos in de set. Klassiekers zoals ‘Wish I could’ en ‘Tututu” komen voorbij, maar ook bijvoorbeeld een nummer als ‘House Upon the Hill’ worden niet vergeten. Leuk verhaal bij dit nummer is dat Sanne ons vertelt dat ze dit nummer had geschreven en er toen een andere roodharige artiest met de naam Ed Sheeran kwam met een nummer ‘Castle on the Hill’. Er is altijd wel iemand die het beter kan.

Tijdens het nummer ‘Just a Flirt’ komt de coach Sanne even te voorschijn. Het publiek krijgt te maken met een kleine zangles zoals ze dat hoogstwaarschijnlijk, wellicht in iets ander vorm, bij The Voice Of Holland ook aan haar pupillen geeft.

Ook staat Sanne even stil bij Facebook, en dat ze echt alle berichtjes leest maar ervan baalt dat mensen dan kunnen zien dat ze online is “Kom, we sturen haar nog even 100 berichtjes…”. Dat ze ze leest blijkt wel als ze iemand uit het publiek aanspreekt die een nummer van haar heeft gebruikt bij zijn bruiloft, de titel was hij even vergeten maar Sanne zet het nummer direct in. Wat een fantastische artiest om zo het contact met je fans te hebben.

Dat er wederzijds respect is blijkt als Sanne vertelt waarom ze het nummer ‘Zonder Jou’ heeft geschreven en de zaal vraagt om even stil te zijn en naar dit nummer te luisteren. Wat volgt is een stille zaal waarbij menigeen even een traantje wegpinkt. Het was een avond die Zwolle niet snel zal vergeten. De komende tijd staat voor Sanne Hans in het teken van vakantie en The Voice waarna de band in april weer terug is voor een aantal extra shows van de clubtour.

Foto’s (c) Robert Westera

Deel: