Sass Jordan is een Brummie (geboren in het Engelse Birmingham), maar woont al zo lang in Canada dat zij als Canadese beschouwd kan worden. Van 1988 tot 2009 heeft zij zeven albums uitgebracht en dit heeft haar geen windeieren gelegd. Zij heeft met onder meer Joe Cocker samengewerkt (hun duet is te horen in de film The Bodyguard) en heeft het podium gedeeld met Aerosmith, Van Halen en Alice Cooper.

Precies 25 jaar nadat het album ‘Racine’ uitkwam, waarmee zij doorbrak, heeft Sass Jordan besloten dit album opnieuw op te nemen en uit te brengen als ‘Racine Revisited‘. In de filmwereld is het al vele jaren de gewoonte het script van een oude film van stal te halen en opnieuw op te nemen, maar dat dit in de muziek gebeurt is vrij nieuw te noemen. Vooral omdat het nieuwe album bijna een-op-een gelijk is met het origineel uit 1992. Sass Jordan wordt op het nieuwe album begeleid door haar echtgenoot, Guess Who-zanger Derek Sharp (gitaren, orgel, piano, zang), Chris Caddell (gitaar), Brent Fitz (drums, percussie) en Rudy Sarzo (bas). Het geluid is wat voller, maar dat lijkt vooral te danken aan de verbeterde studiotechnieken van tegenwoordig. Is het dan een slecht album? Nee hoor, dat is het nu ook weer niet. Sass Jordan is nog steeds een uitstekende zangeres en muzikaal zit het allemaal nog prima in elkaar. De nummers van ‘Racine’ zijn ook op de ‘Revisited’- edition gewoon goed.

Liefhebbers van rock en bluesrock, vooral zij die het origineel ‘Racine’ niet hebben, kunnen het album met een gerust hart aanschaffen. Er is genoeg te beleven. Wellicht had een uitgave met bijvoorbeeld ‘previously unissued’ materiaal beter volstaan voor de liefhebber. Of, nog liever, een geheel nieuw album. (Linus) (6/10)

Deel: