Tijdens zijn maanden durende Europese tournee deed rapper Nelly ook Metropool in Hengelo aan. Nelly speelt dit jaar met The Smooth Tour over de hele wereld terwijl hij al vier jaar geen nieuw album meer heeft uitgebracht. Maar gelukkig had Nelly voor de fans goed nieuws tijdens de show: binnenkort komt er een nieuwe EP uit getiteld “All Work, No Play”.

Om de avond helemaal af te maken had Metropool Classic gevraagd om een pre- en afterparty te houden. De uitverkochte zaal, waar 800 man in kan, stond al vroeg helemaal vol en de drie heren van Classic brachten de sfeer er goed in. Het publiek was in één grote dansende massa veranderd toen werd aangekondigd dat Nelly 10 minuten later het podium op zou komen. Daarna was de spanning te voelen in de zaal, iedereen had het erg naar hun zin maar kwam toch echt voor Nelly.

Toen de DJ en twee MC’s van Nelly het podium opkwamen brak een luid applaus uit. De rapper was toen nog niet te zien. De twee MC’s deden samen het eerste nummer waarna er iemand in een grijze hoodie het podium kwam opgelopen. Hij had zijn capuchon op en droeg een zonnebril, je kon dus niet zien wie het was maar iedereen wist het natuurlijk: Nelly. Hij bleef even achterop het podium staan met zijn hoofd naar beneden. Toen hij zijn hoofd omhoog deed en naar voren liep was het publiek niet meer te houden. Hier hadden velen duidelijk lang op gewacht.

Nelly sprong en danste anderhalf uur lang als een twintiger, en dat terwijl de rapper intussen alweer 43 jaar is. Na het nummer ‘E.I.’, van zijn eerste album ‘Country Grammar’, nam Nelly de gelegenheid om iedereen te bedanken die “down is with Nelly” zoals hij zelf zei. Maar vooral de fans van het allereerste uur. “But no matter when you started supporting boy Nelly. No matter why: music, TV, movies. I love everybody who’s down with boy Nelly.” Maar toch speciaal voor de fans van het eerste uur bracht Nelly een aantal nummers van voor zijn eerste solo album en daarna wat ander oud werk.

Het publiek vond het allemaal prachtig en zong en danste met elk nummer mee, maar vooral grote hits als ‘Ride Wit Me’ en ‘Hot In Here’ deden het uiteraard erg goed. Af en toe sprak Nelly tussen de nummers door het publiek toe, maar dat was vaak erg slecht te verstaan. De man praat nogal snel en gebruikt hier en daar slang. En zonder ondertiteling is dat voor velen erg moeilijk te volgen. Daarnaast begonnen veel mensen aan anderen te vragen “Wat zegt ie?” waardoor bijna niemand het meer kon volgen. Ondanks dit kon hij zijn belangrijkste mededeling wel luid en duidelijk overbrengen: er komt nieuw materiaal en volgens velen is dit het beste wat Nelly ooit gemaakt heeft. Om iedereen een idee te geven speelde hij één nummer van het nieuwe album, het klonk inderdaad erg lekker en vooral vol nieuwe energie. De aanwezige fans lieten duidelijk horen dat ze het nummer konden waarderen en Nelly keek trots de zaal in. Na ongeveer anderhalf uur verliet, de intussen half ontkleedde, Nelly tevreden het podium.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: