De eerste namen voor Into the Grave zijn bekend gemaakt. De doommetalband Paradise Lost, gezien als een van de pioniers van het genre, en de brute deathmetalband Dying Fetus staan op het Leeuwarder metalfestival. Ook Toxic Holocaust, Goatwhore en Nails spelen op het festival. Into the Grave 2018 vindt plaats op 10 en 11 augustus 2018, aan de voet van de Oldehove. De early-bird weekendtickets (gelimiteerd tot 1.000 stuks) zijn nu in de verkoop voor 39 euro per stuk (exclusief servicekosten).

De doommetalband Paradise Lost staat bekend als een van de pioniers van doom/death-genre en ook vandaag de dag zijn er maar enkele bands die kunnen tippen aan de muziek en status van deze topact. Paradise Lost stond in 2013 al eens op Into the Grave en vijf jaar later verwelkomen wij ze graag nog eens. Onlangs bracht Paradise Lost de plaat Medusa uit, vernoemd naar het mythische Griekse monster. Frontman Nick Holmes onderzocht het nihilistische symbolische van dit wezen en wist het om te zetten in meeslepende muziek.

De brute death metal van Dying Fetus is niet voor de gevoelige zieltjes weggelegd. De band ontstaat in 1991 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de heersende acts in de deathmetal/grindcore. Dit jaar brachten de Amerikanen nog een nieuw wapenfeit uit: ‘Wrong One To Fuck With’. Ook met deze plaat houdt de band zijn reputatie hoog, het album namelijk staat vol met technische hoogstandjes en pakkende nummers, maar bovenal allesvernietigende riffs en vocalen.

De punk/thrashmetalband Toxic Holocaust, de black/deathmetalband Goatwhore en de hardcore/metalband Nails zijn ook bevestigd. Meer bands, informatie over dagverdeling en het tijdschema volgen op een later moment. Into the Grave zal plaatsvinden op 10 en 11 augustus 2018, aan de voet van het Oldehoofsterkerkhof in het centrum van Leeuwarden.

Deel: