De Britse blues band Catfish komt in februari voor 5 concerten naar Nederland. De groep rond de 22-jarige charismatische frontman Matt Long, is in eigen land al een ware sensatie in de blues scene en is een favoriet van de legendarische producer Mike Vernon. Catfish heeft in hun nog korte bestaan (2015) onder andere al een British Blues Award gewonnen.

Catfish debuteerde in 2015 met het album ‘So Many Roads’, gevolgd door de EP ‘When BB Sings The Blues’, een tribute aan BB King. Begin dit jaar verscheen hun langverwachte 2e album ‘Broken Man’. Beide albums bereikten een #1 positie in de IBBA Blues Airplay Chart. Inmiddels heeft Catfish in hun thuisland (maar ook daarbuiten) een indrukwekkende en passievolle live-reputatie opgebouwd. Ze speelden op grote festivals en in gerenommeerde clubs. Hun internationale carrière neemt volgend jaar bovendien een behoorlijke vlucht met nu al 3 Europese tours en 1 Amerikaanse tour bevestigd.

Een van de toonaangevende blues magazines zegt over de band’s live beleving het volgende: “Catfish are one of the finest live bands in Britain today. The quality of musicianship is outstanding and in Matt Long, they have one of the greatest young guitarists on the scene today…”

Het tourschema ziet er als volgt uit:
22/02: Den Haag, Paard van Troje
23/02: Ulft, Cultuurfabriek
24/02: Dordrecht, Bibelot
25/02: Weert, De Bosuil
26/02: Amsterdam, Paradiso

Deel: