Als leden van The Wonder Stuff hebben zanger/gitarist Miles Hunt en violiste Erica Nockalls cd’s gemaakt en over de halve wereld opgetreden. Ook solo hebben hebben zij het een en ander op hun naam staan. En als duo bracht het echtpaar onlangs hun derde cd ‘We Came Here To Work’ uit. In de loop van de jaren hebben zij hiermee een trouwe fanschare opgebouwd.

Voor hen die de muziek van The Wonder Stuff kennen, is het werk van Hunt en Nockalls iets minder razend. Erica’s viool vult niet alleen de zang en gitaar van Miles aan, maar geeft op de juiste plaats een goed tegengewicht. De oorsprong (Hunt) van de nummers is hetzelfde als bij The Wonder Stuff. Weliswaar dus redelijk luchtig van melodie, maar de boodschap, de sociale betrokkenheid en reflecties op zichzelf, relaties en het leven blijven dezelfde. De opener “When The Currency Was Youth” is een fraai voorbeeld van zulke zelfreflectie.

Bijzonder sterk zijn de nummers ‘If I Were You’ en ‘Waste Some Time With Me’; de laatste niet in de laatste plaats vanwege de prachtige vioolsolo. (Good Deed Records) (7/10)

Deel: