Cliff Richard is ongetwijfeld de grootste ‘hit-maker’ van Groot-Brittannië. Geen andere solo artiest of Britse band komt dicht bij zijn 123 gescoorde hit singles of heeft zich, zoals Cliff Richard, staande gehouden in de Britse charts voor meer dan twintig jaar! De zanger/acteur is actief sinds 1958 en stond in 2008 alweer vijftig jaar op het podium.

Op 10 november komt ‘Stronger Thru The Years’ uit. Deze nieuwe 2CD en digitale collectie bevat een selectie van de beste nummers over de liefde geselecteerd uit Cliff Richard zijn glansrijke carrière.

Cliff Richard & The Shadows

Op de nummers ‘The Next Time’, ‘Living Doll’, ‘Fall In Love With You’, ‘I Love You’, ‘The Young Ones’, ‘Don’t Talk To him’, ‘I Could Easily Fall’ (In Love With You) en ‘Do You Wanna Dance’ is Cliff Richard te horen met zijn begeleidingsband The Shadows. Deze groep heette eerst The Drifters, maar omdat er in de VS al een band bestond met die naam werd dat The Shadows. Het was tot 1969 zijn vaste begeleidingsgroep. De hoogtepunten uit Cliff Richard’s carrière zijn teveel om te noemen, maar indrukwekkend is het zeker… nou eentje dan nog, er gingen van de man meer dan 260 miljoen platen over de toonbank!

Deel: