Afgelopen seizoen trok Im a Soulman volle zalen. In deze muziektheatervoorstelling staat het fameuze platenlabel STAX centraal en wordt een tijdsbeeld geschetst middels muziek, film en spoken word.  Im Soulman laat hits als ‘Dock of the Bay’ en ‘Knock on Wood’ herleven, maar vertelt ook het verhaal van een generatie jongeren die zoekt naar een eigen stem, tegen een achtergrond van rassenscheiding in een land dat in de jaren zestig in een diepe crisis verkeert. Vanaf medio oktober trekt het gezelschap, met zanger Steffen Morrison en dit keer actrice/zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld, opnieuw langs de theaters.

Im a Soulman vertelt het opmerkelijke verhaal van een blanke broer en zus, Jim en Estelle Steward, die in 1958 een studio beginnen in een zwarte wijk in Memphis. Ondertussen staat Amerika in brand. De studio wordt wereldberoemd en vormt het hart van het legendarische platenlabel STAX dat de eerdergenoemde hits produceert. Sam & Dave, Isaac Hayes, Booker T. en boegbeeld Otis Redding groeien in korte tijd uit tot grote wereldsterren ondanks of misschien wel juist dankzij de explosieve sfeer die er op dat moment in Amerika heerst.

Op 7 november staat Im a Soulman in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en jij kan daar bij zijn! Like Maxazine en deel dit bericht. Misschien ben jij erbij op 7 november!

Deel: