Bruno Mars zal optreden als headliner op Pinkpop. Dat heeft de zanger donderdag bekend gemaakt op zijn eigen website. Hij zal de laatste dag van het festival afsluiten op 17 juni. Een dag eerder zal Bruno Mars optreden op Werchter Boutique op het festivalterrein in Werchter. Dat zijn niet de enige festivals waar hij volgend jaar zal optreden, want hij is ook gelijk als headliner bevestigd voor het Roskilde festival dat tussen 30 juni t/m 7 juli plaatsvindt in Denemarken.

Mars’ carrière heeft tot nu toe twee Grammy Awards opgeleverd en hij verkocht wereldwijd meer dan 11 miljoen albums en 68 miljoen singles. Hij releaste zijn debuutalbum ‘Doo-Wops & Hooligans’ in 2010 dat gelijk de top 10 behaalde in de Billboard 200 albumhitlijst. Van dit album kwamen de wereldwijde nummer één-hits ‘Just the Way You Are’ en ‘Grenade’, alsmede de single ‘The Lazy Song’. ‘Doo-Wops & Hooligans’ kreeg maar liefst 7 Grammy-nominaties, voor ‘Just The Way You Are’ mocht Mars de fel begeerde award mee naar huis nemen. Ook zijn tweede album, ‘Unorthodox Jukebox’ (2012) was zeer succesvol en piekte op plaats twee in de Billboard 200 album hitlijst en zorgde voor zijn tweede Grammy Award. Van ‘Unorthodox Jukebox’ kwamen de internationale hits ‘Locked Out of Heaven’, ‘When I Was Your Man’ en ‘Treasure’. Vier van zijn singles behoren tot de best verkochte singles ooit. Mars is momenteel een van de meest succesvolle solo artiesten ter wereld, hij heeft sinds 2010 vijf singles uitgebracht die de Billboard Hot 100 behaalden, dit is sneller dan welke mannelijke zanger ooit sinds Elvis Presley. In 2014 werd hij genomineerd als Top Artist of the Year.

Pinkpop zal volgend jaar plaatsvinden van 15 t/m 17 juni op het Megaland terrein in Landgraaf. Eerder deze week werden al de Foo Fighters bevestigd als eerste headliner voor de 49ste editie. De voorverkoop voor Pinkpop zal van start gaan op zaterdag 24 februari.

[edit]: De datum is inmiddels weer offline gehaald door Bruno Mars. Pinkpop zal de komst van de zanger dus waarschijnlijk in een later stadium zelf bekend wilen maken.

Deel: